Dit nieuwbouw Wijkgezondheidscentrum werd ontworpen als een eenvoudig balkvolume met een draagstructuur in betonskelet. De binnenwanden zijn niet dragend, waardoor het gebouw flexibel en duurzaam is voor te toekomst. De buitenschil is opgetrokken in metselwerk, met ritmisch gepositioneerde raamopeningen.

Op het gelijkvloers werd de gevel aan 2 zijden ontdubbeld. Aan de ene zijde werd een ommuurde binnentuin gecreëerd, in functie van privacy in de dokterskabinetten. Aan de andere zijde bevindt er zich een aparte toegang en fietsenstalling voor het personeel in de ontdubbelde muur.

Enkele grote raamopeningen zorgen voor accenten in de gevel, geven een mooi uitzicht op de groene omgeving en creëren veel lichtinval in enkele specifieke lokalen: inkom, vergaderzaal, eetzaal, traphal, oefenzaal kine.

In de wachtzaal werd bewust gekozen voor subtielere raamopeningen, achter de claustra in het gevelmetselwerk, in functie van de privacy van de patiënten.

De openheid in het gebouw creëert interessante relaties tussen de verschillende ruimtes onderling en zorgt ervoor dat je overal in het gebouw zicht hebt op de groene omgeving. Tegelijk heeft het sobere materiaalgebruik, dat in heel het gebouw doorgetrokken werd, een rustgevend effect.

Op enkele van de grote ramen werd een kunstwerk aangebracht met gekleurde raamfolie, wat een unieke sfeer brengt in die lokalen.