Dit project omvat de verbouwing van een historisch pand tot een hotel en de uitbreiding met het pand ernaast op de Kraanlei te Gent. Dit gebeurde in 2 fasen.

In een eerste fase werd het hotel met 25 kamersĀ  ondergebracht in een oud herenhuis met achterliggend stapelhuis. De complexe verbouwing omvatte oa. het onderkelderen van het bestaande gebouw voor een ondergrondse parking en een daktuin met waterpartij.

In een tweede fase werd het hotel uitgebreid met het pand ernaast. Dit omvat 15 extra hotelkamers, een grote vergaderzaal en een nieuwe ontbijtzone met keuken. Het bestaande hotel bleef in de tweede fase gedurende de hele periode van de werken geopend.

De voorgevel aan de Kraanlei wordt als een volledige bepleisterde en geschilderde lijstgevel op een arduinen plint behouden en hersteld. Alle ramen werden vernieuwd met een detaillering en een raamverdeling in overleg met Monumentenzorg.

Er werd gezocht om de oude elementen zoveel mogelijk te behouden. Zo werden de historische plafonds en houten draagstructuren volledig vrijgemaakt en hersteld in hun oorspronkelijke staat.

Elke kamer is uniek en werd ingericht met respect voor de aanwezige historische elementen.

De bestaande ontbijtruimte werd omgevormd tot lounge en bar en in de uitbreiding werd een nieuwe, grotere ontbijtruimte ingericht.

Tijdens de werken…