Het oude kantoorgedeelte van een likeurstokerij dat dateert uit 1969 was hoognodig aan vernieuwing toe. De initiële plannen van de bouwheer om er een nieuwbouw voor te plaatsen werd door ons opgeborgen omdat deze uitbreiding visueel onzichtbaar was vanop straat, stedenbouwkundig moeilijk lag en bovendien de parking ging halveren.

Wij zagen de vroegere laad- en loskade als een enorm potentieel om in te breiden. Deze ruimte werd nog slechts beperkt gebruikt en kon duidelijk met minder. Bovendien zorgde dit deel van het bedrijf voor een oud en lelijk beeld dat vanop straat zeker geen aandacht trok. Door net een nieuwe toegang tot de burelen te creëren in dit gedeelte van het gebouw en op maaiveldhoogte werd de visuele zichtbaarheid en de uitstraling van het bedrijf enorm verbeterd. Centraal werd hierbij de bedrijfsnaam en het logo op de vernieuwde gevel in trespa aangebracht en vormde deze een eyecatcher voor de toekomst.

De bestaande beton- en grindvlakte vooraan werden mee gerestyled door toevoeging van groenzones, bomen, duidelijke parkeerzones in nieuwe waterdoorlatende verhardingen en oprit voor vrachtwagens in beton. Dit alles, wat veel meer was dan de initiële intentie, kon gerealiseerd worden binnen het budget van de voorziene nieuwbouw en was uiteindelijke ook een betere keuze dan een nieuwbouw.

De verbouwing van de kantoren zorgde tevens voor een grondige energetische upgrade, na-isoleren van gevels, vloeren en muren, implementeren van een ventilatiesysteem D en een VRV-systeem.