De woning is gebouwd in een bestaande verkaveling. De andere woningen in de straat dateren van de jaren ’90 en hebben allemaal een hellend dak. Om dit strakke volume te kunnen realiseren, moest een afwijking op de verkavelingsvoorschriften aangevraagd worden.

Het perceel heeft een trechtervorm: smal vooraan en breder achteraan, wat geresulteerd heeft in een smaller en vrij gesloten bouwvolume aan de straatkant en een breed, open volume aan de tuinkant.

De woning is een massiefbouw, waarvan de gevels afgewerkt zijn met witte crepi, met aan de voorgevel een accent in zwarte aluminium gevelbekleding.

Vooraan bevindt zich een grote garage, met sectionaalpoort die volledig geïntegreerd werd in de aluminium gevelbekleding.

De voordeur zit aan de rechterkant van de woning en bevindt zich wat dieper op het perceel, waardoor je direct dichtbij de leefruimtes bent.

In de inkom, leefruimte en keuken vallen meteen de openheid en lichtinval op.

De open keuken vormt samen met de leefruimte één grote ruimte, maar zit toch wat verborgen achter een tussenwand, die los van de gevel staat. Op die manier wordt meer lichtinval en maximaal contact met de tuin gerealiseerd.

Het niveau van het terras is gelijk met de vloerpas binnen, zodat de grens binnen-buiten vervaagt.

Dikke isolatiepakketten, een condensatieketel en zonneboiler, ventilatiesysteem D met een aardwarmtewisselaar en fotovoltaïsche panelen zorgen voor een jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming van 44 kWh/m2 en een E-peil van 20.