Achter een massieve muur aan de straatzijde, schuilt een compacte vrijstaande ééngezinswoning.

Referentie baksteen :

‘Vande Moortel Linea7 7022 Deze bruingrijze egaal bezande vormbaksteen draagt een ecologisch Brick 7-label. Bovenop zijn elegant uitzicht maakt deze ecologische variant uit de linea-reeks meer plaats voor isolatie of bewoonbare oppervlakte. Net zoals alle stenen uit onze linea-reeks is hij ideaal voor het accentueren van strakke lijnen.’

De woning is een massiefbouw, opgetrokken in een donkere gevelsteen en staat in een contrast met een zeer lichte binnenkant: alle vloeren en de trap werden uitgevoerd in een wit/lichtgrijze gietvloer.

Het gelijkvloers is een grote open ruimte met een centraal meubel, waarrond de verschillende woonfuncties zich situeren. Zowel naar de voor- als achterzijde wordt de woning opengetrokken naar buiten, door het voorzien van grote raampartijen, van vloer tot plafond. Door de ontdubbelde gevel vooraan behoudt men toch de nodige privacy.

De verdieping kent een klassieke indeling, met 3 slaapkamers en een badkamer.

De combinatie van een goed geïsoleerde en luchtdichte bouwschil met beperkte technieken (ventilatiesysteem D, een condenserende gaswandketel met vloerverwarming, automatische screens en fotovoltaïsche panelen) zorgt dat deze woning een E-peil van 22 behaald en dus een BEN-woning is.